Fotódokumentáció          Videó          English        Partnerszervezetek       Kiadvány        Link gyűjtemény     ErasmusPlus

A „Kertészkedj Ökosan” című projektünket a Heves megyében, Eger mellett található Felsőtárkány községben, a Kemping és Ifjúsági Táborban valósítjuk meg három ország bevonásával. A 10 napos rendezvényre Magyarországból, Szerbiából és Romániából érkezik 36+6 fiatal, akik főként nem-formális tanulási módszerek felhasználásával kapnak képet, és szereznek gyakorlatot az ökológiai alapokon nyugvó, a természeti és társadalmi értékeket előtérbe helyező mezőgazdaságról.
A résztvevő szervezetek elkötelezettek a környezeti fenntarthatóság eszméjének terjesztésében, és kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a projektben résztvevő fiatalok az Európai Unió aktív polgáraivá válva ezeket az eszméket képviseljék mindannyiunk közös jövőjének érdekében.
A projekt során olyan kompetenciákat kívánunk fejleszteni, mely mind közösségi, mind egyéni szinten bővíti a fiatalok lehetőségeit, javítja munkaerő-piaci pozícióját. Ezen célok elérése érdekében meglátogatunk több olyan bio-gazdaságot, ahol a termelők vezetésével kapunk betekintést a gazdaságok működésébe, elméleti és gyakorlati példákat láthatunk az ember és környezetének harmonikus kapcsolatának fenntartására. A jó gyakorlat látogatáson tanultakat a résztvevők először elméletben dolgozzák fel, majd gyakorlatban is kipróbálhatják a H-Union Szövetség által működtetett Közösségi Kertben.
Összegezve, projektünk konkrét célja, hogy a fiatalok megismerkedjenek annak a gyakorlatával, hogy mindennapjaikban hogyan váljanak tudatos fogyasztóvá, és hosszútávon hogyan fordíthatják ismereteiket az egész európai társadalom hasznára.