A pályázatban elsődleges célunkként egy 3000 m2-es kert kialakítását jelöltük meg. Ezt a célt elértük, hiszen az önkormányzattól 10 évre bérbe vett területen kialakítottuk az Első Egri Közösségi Kertet. Elvégeztük a szükséges gépi földmunkát és a talaj-előkészítést is. A terület megtisztítása mind a természetes hulladék (gaz, elöregedett fák, bozótos), mind a területet korábban használó hajléktalanok által összegyűjtött veszélyes hulladéktól megtörtént.

Kialakítottunk egy „Közösségi Teret”, a területhez tartozó 1000 m2-es részt, mely kifejezetten közösségi célt szolgál. Itt lehet nyársalni, bográcsozni, felállítani a sörsátrakat a rendezvényekhez, de a területet bárki, bármikor használhatja bármilyen szabadidős programjához.

Eger város határában elkezdődött tehát a mintagazdaság kialakítása, ahol a lakosság nem csak elméletben, hanem gyakorlatban is elsajátíthatott földművelési és kertészeti ismereteket. A gyakorlattal egybekötött informális ismeretátadás már a kertben eltöltött első napon kezdetét vette, hiszen a projektben és a területtisztítási munkákban résztvevők gyakorlatban és elméletben is információkat szerezhettek be az együttműködő és szintén a munkálatokban résztvevő mezőgazdasági szakemberektől.

Galéria